Producenci
Produkt dnia
Profil odbojowy typ C
Profil odbojowy typ C
20,00 zł 18,00 zł 16,26 zł 14,63 zł
mb
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu

 

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

 

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje na temat:

  • sesji Użytkownika,
  • ostatnio oglądanych produktów,
  • oddania głosu w ankiecie.

 

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres bądź telefonicznie pod numerem .

 

 

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych

 

Uprzejmie informujemy, że:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest firma Rooto System Jarosław Kukliński z siedzibą w Gdyni (81-323) przy ul. Morskiej 49-55

 

  1. Wyżej wskazany administrator nie powołał inspektorów ochrony danych.

 

  1. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu:

 

  1. Realizacji umów zawartych z firmą Rooto System – realizacja umowy polega na jej przygotowaniu, zawarciu, dokonywaniu przez Klienta zamówień poprzez kontakt ze strony działu sprzedaży, wystawieniu faktur, listów przewozowych, not korygujących.
  2. Realizacji złożonych zamówień
  3. W celu dochodzenia roszczeń związanych z zawartą umową, współpracą , gdzie podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora, gdzie uzasadnionym interesem administratora jest właśnie możliwość dochodzenia przez niego roszczeń
  4. W celu wykonania obowiązków prawnych w postaci dokumentacji księgowej, archiwizowania dokumentów przez określony przepisami prawa czas, rozstrzygania wniosków z tytułu przysługującej gwarancji.

 

  1. Odbiorcą Państwa danych osobowych może być Poczta Polska S.A oraz firmy kurierskie, spedycyjne, banki i Urzędy. Ponadto Państwa dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie administratora m.in. podmiotom przetwarzającym dane w celu windykacji należności – przy czym takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z administratorem i wyłącznie zgodnie z poleceniami administratora.

 

  1. Państwa dane osobowe będą przechowywane do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy , współpracy lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych dotyczących współpracy, umowy tj. pięć lat od zakończenia roku w którym zaktualizował się obowiązek podatkowy. Dane w zakresie wykonania obowiązków z zakresu gwarancji będą przetwarzane przez 1 rok po terminie upływu gwarancji lub jej rozliczenia.

 

  1. Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu.

 

  1. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku uznania, iż przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy RODO.

 

  1. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne jednakże niezbędne do zawarci i realizacji zawartych umów lub współpracy. Konsekwencją nie podania danych osobowych będzie brak możliwośći współpracy z Administratorem .

 

  1. Państwa dane osobowe nie są przekazywane do państw trzecich

 

  1. Administrator danych nie prowadzi działań zautomatyzowanego przetwarzania danych ani profilowania

 

Jeśli chcą Państwo zmienić zakres przetwarzanych przez nas danych, w tym wnieść sprzeciw i/lub cofnąć swoją zgodę, proszę przesłać wiadomość na adres e-mail: rodo@rooto.pl

 

 

Z poważaniem

 

Rooto System

Administrator

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl